Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem
Grzyby wymoczyć przez kilka godzin w ciepłej wodzie. Kapustę drobno poszatkować, posolić. Zalać wodą, gotować na wolnym ogniu.
Grzyby poddusić i dodać do kapusty. Dusić razem. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć dodać do kapusty. Dusić razem do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę.
Dodać do kapusty i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i octem.
Grzyby poddusić i dodać do kapusty. Dusić razem. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć dodać do kapusty. Dusić razem do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę.
Dodać do kapusty i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i octem.