Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem jest pysznym dodatkiem do obiadu. Zasmażka dodaje jej smaku, ale niestety też i kalorii.

Czerwona kapusta z grzybami  i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem
Grzyby wymoczyć przez kilka godzin w ciepłej wodzie. Kapustę drobno poszatkować, posolić. Zalać wodą, gotować na wolnym ogniu.

Grzyby poddusić i dodać do kapusty. Dusić razem. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć dodać do kapusty. Dusić razem do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę.

Dodać do kapusty i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i octem. 


Czerwona kapusta z grzybami  i boczkiem
Suszone grzyby wymoczyć w ciepłej wodzie.
Czerwona kapusta z grzybami  i boczkiem
Kapustę drobno poszatkować i zalać wodą.
Czerwona kapusta z grzybami  i boczkiem
Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na oleju.
Czerwona kapusta z grzybami  i boczkiem
Ze smalcu mąki i wody przygotować zasmażkę.