misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Czerwona kapusta z jabłkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Trochę odmienna, ale ciekawa i smaczna.

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkami

 

  • 1/2 kg czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 8 jagód jałowca
  • 1 szklanka bulionu
  • 4 łyzki octu winnego
  • 3 łyżki galaretki porzeczkowej
  • 5 dkg rodzynek
  • sól

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkami
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.Dodać zmiażdzone jagody jałowca,szczyptę soli,poszatkowaną kapustę i chwilę podsmażyć.Dusić 30 min z pokrojonymi w ósemki jabłkami,bulionem,rodzynkami,octem. Zdjąć przykrywkę i dogotować 15 min. Na końcu dać galaretkę ,mieszając podgrzewać ale nie zagotować.Jeżeli trzeba dosmaczyć.