mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Czerwona kapusta z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To jedna z moich ulubionych sałatek. Najczęściej przygotowuje ją Moja Mama na szczególne odświętne okazje. Najlepiej

Czerwona kapusta z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkiem

 

  • główka czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko lub 2 mniejsze
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 mała cebula
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę szatkujemy, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 5-10 minut. Następnie kapustę odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. W międzyczasie obieramy jabłko, kroimy w małą kostkę. Kiszone ogórki również szatkujemy w kosteczkę. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Do wystudzonej kapusty dodajemy pokrojone jabłko, ogórki i cebulkę. Zakwaszamy odrobiną octu. Doprawiamy cukrem do smaku. Dokładnie mieszamy, do połączenia się składników. Odstawiamy całość na pół godziny.
Czerwona kapusta z jabłkiem
Etap 1
Czerwona kapusta z jabłkiem
Etap 2
Czerwona kapusta z jabłkiem
Etap 3
Czerwona kapusta z jabłkiem
Etap 4