Sposób przygotowania:
Roladki z dynią i batatem na parzeETAP 1:
Dynię i batata obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Pierś z kurczaka rozbijam, posypuję solą, pieprzem i odstawiam na 30 minut. Na patelni przesmażam dynię, dodaję czosnek sprasowany, doprawiam, solą, pieprzem, podlewam trochę wodą i duszę aż będzie miękka. Wykładam na talerz i to samo robię z batatem ale jego już nie doprawiam czosnkiem.
ETAP 2:
Na rozbitej piersi układam farsz z dyni, na to farsz z batata.
ETAP 3:
Roladki zwijam i związuję nitką. Gotuję na parze około 15 minut.
ETAP 4:
Ogórka ścieram na tarce, posypuję sola, pieprzem, cukrem i odstawiam do zmorzenia. Odlewam wodę, dodaję przyprawę do sosu, bazylię, jogurt, oliwę. Roladki podaję z sosem.
SylaUla