Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z papryką i pieczarkami
Mięso dokładnie oczyścić i zmielić.
Cebulę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Pieczarki obrać i zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć na łyżce oleju. Paprykę drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, wymieszać.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto.
Smacznego
Cebulę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Pieczarki obrać i zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć na łyżce oleju. Paprykę drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, wymieszać.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto.
Smacznego