iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czerwona kapustka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czerwona kapustka w śmietanie

Czerwona kapustka w śmietanie

Składniki:

Czerwona kapustka w śmietanie

 

  • 1/2 szt czerwona kapust a,
  • sól do smaku,
  • ocet balsamiczny,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • uniwersalna przyprawa
  • 1 szklanka śmietana,
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapustka w śmietanie
Kapustę czerwona kroimy w paseczki. Następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do smaku. Kiedy kapusta jest miękka odcedzamy ją. Następnie podsmażamy na masełku. doprawiamy cukrem ,octem balsamicznym i solą do smaku. Mieszamy chwilę smażymy i wlewamy śmietanę . Mieszamy i zagotowujemy. Podajemy na ciepło do ziemniaków i mięska.