Sposób przygotowania:
Czerwona papryka Eli z kaszą, gulaszem i kapustąprzygotowanie farszu
Karkówkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i wszystko razem chwilę smażyć. Gulasz podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Kaszę ugotować na sypko 1 część kaszy 2 części wody. Kaszę wsypać do wrzącej wody i gotować aż woda wsiąknie. Drugą cebulę pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Kapustę poszatkować, ugotować we wrzątku i odcedzić. Do miski włożyć kaszę, gulasz, cebulę, kapustę, natkę pietruszki, przyprawę do mięsa.
przygotowanie farszu cd
Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć. Papryki przekroić na połówki i usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
Połówki papryki napełnić farszem i ułożyć na blasze do pieczenia.
przygotowanie papryki cd
Blachę z paprykami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać 30 minut.
przygotowanie papryki cd
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Blachę wyjąć z piekarnika i posypać papryki serem. Blachę włożyć do piekarnika i zapiekać jeszcze aż ser się rozpuści. Smacznego!
Papryki podałam z sosem pomidorowym.