monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Czerwona potrawka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

..............pyszna wątróbka:-)

Czerwona potrawka

Składniki:

Czerwona potrawka

 

  • 2-3 czerwone papryki
  • fasolka czerwona puszka
  • pomidory bez skórki puszka
  • 70 dag wątroby wieprzowej
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwona potrawka
Papryki kroimy w dość cieńkie paseczki podsmażamy ,wrzucamy do garnka zalewamy szkl wody dusimy w między czasie myjemy wątrobe,usówamy wszystkie błonki kroimy w paseczki podsmażamy ok 20 min .Dodajemy do papryki,(jeżeli trzeba dolewamy odrobine wody) dodaemy pomidory oraz fasolke.Na koniec dodajemy koncentrat doprawiamy do smaku.

Tagi:

beza bezy