Sposób przygotowania:
Czerwone leczo Eliprzygotowanie składników
Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułki i nasiona. Papryki pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Górę pomidorów naciąć na krzyż i zalać na chwilę wrzątkiem. Wyjąć pomidory z wrzątku i zalać na chwilę zimną wodą.
Po wyjęciu z wody zdjąć z pomidorów skórkę. Pokroić pomidory na ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Kiełbasę pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i dość grubo pokroić.
przygotowanie leczo
W dużym garnku roztopić smalec, dodać kiełbasę i podsmażyć.
przygotowanie leczo cd
Do kiełbasy dodać pokrojoną cebulę.
przygotowanie leczo cd
Dodać do garnka pokrojoną paprykę.
przygotowanie leczo cd
Na koniec dodać pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, czosnek granulowany, pieprz i sól do smaku. Całość dusić około 20 - 25 minut.
Smacznego!