eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czerwone leczo Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam czerwone leczo z czerwonej papryki, pomidorów, cebuli i kiełbasy. Całość przesmażyłam z przyprawami.

Czerwone leczo Eli

Składniki:

Czerwone leczo Eli

warzywa

pozostałe składniki

  • 1 kg ulubionej kiełbasy
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego - 190 g
  • 1 łyżka smalcu

przyprawy

Sposób przygotowania:

Czerwone leczo Eli

przygotowanie składników

Czerwone leczo Eli
Opłukane, osuszone i oczyszczone papryki pokroić w słupki.

Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułki i nasiona. Papryki pokroić w słupki.

przygotowanie składników cd

Czerwone leczo Eli
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić w ćwierć krążki.

Górę pomidorów naciąć na krzyż i zalać na chwilę wrzątkiem. Wyjąć pomidory z wrzątku i zalać na chwilę zimną wodą.

Po wyjęciu z wody zdjąć z pomidorów skórkę. Pokroić pomidory na ćwierć krążki.

przygotowanie składników cd

Czerwone leczo Eli
Kiełbasę podwawelską pokroić w sporą kostkę.

Kiełbasę pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Czerwone leczo Eli
Obrane z łupinek cebule dość grubo pokroić.

Cebule obrać z łupinek i dość grubo pokroić.

przygotowanie leczo

Czerwone leczo Eli

W dużym garnku roztopić smalec, dodać kiełbasę i podsmażyć.

przygotowanie leczo cd

Czerwone leczo Eli

Do kiełbasy dodać pokrojoną cebulę.

przygotowanie leczo cd

Czerwone leczo Eli

Dodać do garnka pokrojoną paprykę.

przygotowanie leczo cd

Czerwone leczo Eli

Na koniec dodać pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, czosnek granulowany, pieprz i sól do smaku. Całość dusić około 20 - 25 minut.

Smacznego!


Tagi:

danie leczo