zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Czerwony barszcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podstawa do barszczu

Czerwony barszcz

Składniki:

Czerwony barszcz

 

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 3 l przegotowanej wody
  • 5 ząbków czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • kromka suchego razowego chleba

Sposób przygotowania:

Czerwony barszcz
Buraczki obieramy ze skóry i kroimy w plastry,zalewamy wodą,dodajemy resztę składników,przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-3 dni. Po tym czasie wyjmujemy kromkę chleba i gotujemy z włoszczyzną i kawałkiem kości (takiej na rosół).Nie dodajemy już octu-bo jest idealnie kwaśny.NIE ZABIELAMY-podajemy czysty z uszkami.

Tagi:

chleb