krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Czerwony barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Czerwony barszczyk

Składniki:

Czerwony barszczyk

 

  • 1 kg buraków
  • 1 l wody
  • 1 listek laurowy
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka vegety lub podobnej przyprawy
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszczyk
Buraki zetrzeć na tarce albo pokroić w plasterki. Wodę zagotować z listkami laurowymi. Gdy będzie wrzeć, wrzucić do niej buraki, gotować około 10 minut Następnie dodać kwasek cytrynowy i pozostałe przyprawy, próbując, by barszczyk był lekko kwaśny i słodkawy. Po odstawieniu z ognia dodać masło.