Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Czeski obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla wielbicieli serów camembert to idealny obiad.

Czeski obiad

Składniki:

Czeski obiad

 

Sposób przygotowania:

Czeski obiad
Każdy krążek sera panierujemy dwa razy, czyli obtaczamy w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na końcu ponownie w bułce tartej. Następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami (na zdjęciach papryka marynowana i buraczki w zalewie octowej) Uwaga: Krążki sera pleśniowego typu camembert można kupić również większe 120g i przyrządzić jak wyżej - będą po prostu większe porcje. Nie należy krążków przekrajać przed panierowaniem i smażeniem aby były cieńsze: biała skórka pleśniowa chroni przed wylewaniem się sera na patelnię podczas smażenia (często tak się dzieje podczas podobnego przyrządzania żółtego sera). Ser na pewno w środku będzie gorący.