Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z taką wersją czosnku niedźwiedziego spotkałam się będąc na wycieczce w Niemczech, wracając do domu postanowiłam wykorzystać podpatrzony przepis na czosnek niedźwiedzi.

Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju

Składniki:

Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju

 

Sposób przygotowania:

Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju
Łodyżki mogą być same lub razem z listkami umieszczamy w słoiku, ciasno układamy lekko solimy, zalewamy oliwą lub olejem. Czekamy aż ulecą bąbelki powietrza. Szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w suchym, zaciemnionym i chodnym miejscu. Podajemy do mięs lub dodatek do sałatek, makaronów i wedle własnego smaku i fantazji.