Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny świeży szpinak na ciepło jako dodatek do obiadu - polecam dodatek czosnku niedźwiedziego :)

Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim
Szpinak świeży przebieramy, a następnie płuczemy. Na patelnie przekładamy szpinak, dodajemy masło po czym całość podduszamy przez kilka chwil - dodajemy sól, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz czosnek niedźwiedzi i całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 10 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim
Etap 1 świeży szpinak należy przebrać
Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim
Etap 2 na patelnie przekładamy opłukany szpinak
Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim
Etap 3 podduszamy na maśle z dodatkiem czosnków i soli

Tagi:

szpinak