Sposób przygotowania:
Krupnik z czosnkiem niedźwiedzim.
Do garnka włożyć chude,umyte mięso gulaszowe z kurczaka.Zalać 2 litrami zimnej wody i wstawić na gaz. Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie. Marchew,pietruszkę i seler obrać i wypłukać je a także liście pora.Dołożyć je do garnka wraz z całą,obraną cebulą,zielem angielskim,liściem laurowym i zagotować. Na małym ogniu gotować ok.25 minut.Wsypać kaszę do garnka,posolić,opieprzyć i razem gotować ok.15 minut.Po tym czasie wsypać pokrojone w kostkę(obrane i opłukane) ziemniaki.Gotować do miękkości.Marchew i pietruszkę oraz seler wyjąć,zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, lub pokroić w kosteczkę,dodać z powrotem do garnka.Mięso pokroić w kostkę i dołożyć znów do zupy.Cebulę i liście pora wyrzucić.Wsypać czosnek niedźwiedzi i doprawić jeszcze raz do smaku.