iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czosnkowe kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kluseczki z dziurką z oliwą czosnkową

Czosnkowe kluseczki

Składniki:

Czosnkowe kluseczki

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe kluseczki
Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę. Do zimnych ziemniaków dodajemy sól czosnkową i zwykłą, jajko i maki. Wyrabiamy ciasto. Nastawiamy wodę z dodatkiem soli. Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i robimy palcem w nim dziurkę. Gotujemy. Kiedy kluski wypłyną wybieramy łyżka cedzakową. Oliwę z oliwek rozgrzewamy dodajemy pieprz kolorowy i wyciśnięty czosnek. Kluseczki podajemy z czosnkową oliwą.

Tagi:

jajko jajka