anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Czosnkowe pałeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pałeczki z kurczaka a inaczej podudzia, można przygotować na wiele sposobów, takie jak te można przygotować również na grillu.

Czosnkowe pałeczki

Składniki:

Czosnkowe pałeczki

 

  • 12 podudzi z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki delikatu do mięs

Sposób przygotowania:

Czosnkowe pałeczki
Mięso bardzo dokładnie umyć i oczyścić, czosnek i cebulę obrać czosnek przecisnąć przez praskę cebulę pokroić w piórka, do miseczki wlać olej dodać czosnek, cebulę i resztę przypraw .

Mięso natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na około 2 godziny. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić pod przykryciem około 1 godziny.