Sposób przygotowania:
Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie
Mięso opłucz wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Sos sojowy wymieszaj z oliwą natrzyj mięso z każdej strony,oprósz równomiernie papryką słodką i grillem meksykańskim do smaku oraz sola himalajską .Tak przygotowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obierz pokrój w piórka czosnek obierz ze skórki i rozsyp razem z cebulą równomiernie na mięsie.Paprykę wydrąż z nasion pokrój na paski ułóż na mięsie przykryj folią aluminiową i wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień mięso przed pieczeniem ogrzać do temp pokojowej włożyć do piekarnika i piec około godziny w temp 180*cW czasie pieczenia polewaj pałeczki sosem który utworzy się na dnie formy. Gotowe mięso podawaj z ziemniakami z wody i dowolnym bukietem surówek.
zewa
2milutka
tak dorwałam jakiś czas temu:D
Babciagramolka
Ja też mam - czarną :)
2milutka
:)
monikaT83
2milutka
monikaT83