SUPERPRZEPIS

Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie

  • 7
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie Więcej zdjęć (4)

Złociste i chrupiące paprykowo-czosnkowe pałeczki z kurczaka na obiad...

Składniki:

Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie

 

  • 6 dużych pałeczek z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 główka czosnku
  • przyprawa grill meksykański do oprószenia
  • papryka słodka do oprószenia
  • sól himalajska do smaku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie
Mięso opłucz wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Sos sojowy wymieszaj z oliwą natrzyj mięso z każdej strony,oprósz równomiernie papryką słodką i grillem meksykańskim do smaku oraz sola himalajską .Tak przygotowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obierz pokrój w piórka czosnek obierz ze skórki i rozsyp razem z cebulą równomiernie na mięsie.Paprykę wydrąż z nasion pokrój na paski ułóż na mięsie przykryj folią aluminiową i wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień mięso przed pieczeniem ogrzać do temp pokojowej włożyć do piekarnika i piec około godziny w temp 180*cW czasie pieczenia polewaj pałeczki sosem który utworzy się na dnie formy. Gotowe mięso podawaj z ziemniakami z wody i dowolnym bukietem surówek.
Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie
mieso myjemy osuszamy nacieramy oliwą z sosem sojowym
Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie
następnie oprószamy przyprawami papryka solą i przyprawą meksykańską
Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie
nastepnie dodajemy cebulę czosnek i paprykę wkładamy na całą noc do lodówki potem pieczemy