Sposób przygotowania:
Grillowane pałeczki drobiowe w boczku
Mięso /dobrze schłodzone/ wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Mięso nakładać na namoczone patyczki , wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne /do połowy długości patyków/. Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso /nie musi być skręcone zbyt gęsto/. Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok.3-4 min. Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np.jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem , majonezowego z kaparami ,pikantną salsą pomidorowąoraz z sałatką ze świeżych ziemniaków https://gotujmy.pl/salatka-z-ziemniakowogorka-i-selera,przepisy,153343.html/.
edytaha
evita0007