Sposób przygotowania:
Czosnkowo-paprykowe kąski z warzywami
Mięso pokroić w cienkie paski. Oprószyć słodką papryką oraz czosnkiem i skropić odrobiną oleju. Dokładnie wymieszać i odstawić. Przygotować warzywa. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w kostkę.Cukinie (ja dałam żółtą i zieloną) razem ze skórką pokroić w drobną kostkę (jeśli miąż nie ma twardych pestek to też można go dodać). Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną cukinię i paprykę. Wszystko razem smażyć aż warzywa lekko zmiękną ale nadal pozostaną chrupiące,od czasu do czasu mieszać. Następnie doprawić do smaku solą ziołową i dodać posiekany koperek.Potem dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Rozgrzać drugą patelnię. Kąski kurczaka zapanierować w mace i usmażyć na złoty kolor. Gotowe warzywa podawać z kąskami kurczaka, do tego zestawienia można też podać ryż lub kuskus.