Sposób przygotowania:
Skrzydełkowe kąski z serem
Oczyszczone skrzydełka ułożyć w garnku . Obrać i umyć warzywa - dodać do garnka ze skrzydełkami . Zalać wodą, wlać 1 łyżeczkę maggi i gotować 45 minut . Wyjąć z wywaru. Ostudzić . Skrzydełka przeciąć na pół . Wyluzować delikatnie kości i chrząstki odrzucając końcówki ) .Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do kebaba .Na każdą połówkę skrzydełka położyć pół plasterka sera . Ugnieść mięso z serem tak by stanowiło jedną masę . Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Uformować owalne kawałki . Na patelni rozgrzać olej i smażyć ,,kąski ,, na rumiano z obu stron . Podawać na ciepło surówka z kapusty pekińskiej , ketchupem do maczania i np. frytkami + czysta zupka do popicia na wywarze np. pomidorowa lub jako zimną przekąskę . Wywar z gotowania skrzydełek użyć na zupę .Z warzyw zrobić sałatkę .