Sposób przygotowania:
Skrzydełkowe kąski :
Skrzydełka przeciąć na pół ( końcówki odrzucić ) . Wyluzować delikatnie kości i chrząstki . Każdy kawałek posmarować 1/2 łyżeczki sosu miodowego z czosnkiem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Uformować owalne kawałki .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć ,,kąski ,, na rumiano z obu stron .
Podawać z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z ketchupem , sosem miodowym z czosnkiem lub dipami do maczania .
Bardzo ekonomiczna przekąska . Kilogram skrzydełek kosztuje ok. 6 zł i wchodzi na niego ok.12 sztuk . To po podzieleniu będzie 24 ,, kąski ,, .Nawet jak doliczy się koszty jajek , bułki tartej , oleju czy ketchupu lub dipów ( a przecież użyjemy to co mamy w domu ) to wyjdzie 10 zł na 6 porcji po 4 szt. A do tego zostaje nam wywar na zupę ( a jak do obgotowania skrzydełek dodamy włoszczyznę to jeszcze za jednym gotowaniem będziemy mieć warzywa na sałatkę ).
Na patelni rozgrzać olej i smażyć ,,kąski ,, na rumiano z obu stron .
Podawać z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z ketchupem , sosem miodowym z czosnkiem lub dipami do maczania .
Bardzo ekonomiczna przekąska . Kilogram skrzydełek kosztuje ok. 6 zł i wchodzi na niego ok.12 sztuk . To po podzieleniu będzie 24 ,, kąski ,, .Nawet jak doliczy się koszty jajek , bułki tartej , oleju czy ketchupu lub dipów ( a przecież użyjemy to co mamy w domu ) to wyjdzie 10 zł na 6 porcji po 4 szt. A do tego zostaje nam wywar na zupę ( a jak do obgotowania skrzydełek dodamy włoszczyznę to jeszcze za jednym gotowaniem będziemy mieć warzywa na sałatkę ).
msewka