Sposób przygotowania:
Czosnkowo-pietruszkowe mule w białym winie
Przygotowujemy mule. Oczyszczamy je dokładnie pod bieżącą wodą. Wyrzucamy mule, które są otwarte i nie zamykają się po uderzeniu o blat.
Cebulę i czosnsk kroimy w kostkę, natkę pietruszki myjemy i siekamy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy mule i zalewamy je winem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut, aż mule się otworzą. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz i chili) oraz natkę pietruszki.
Mule doskonale smakują ze świeżą bagietką.
Cebulę i czosnsk kroimy w kostkę, natkę pietruszki myjemy i siekamy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy mule i zalewamy je winem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut, aż mule się otworzą. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz i chili) oraz natkę pietruszki.
Mule doskonale smakują ze świeżą bagietką.