Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z marchewką
Karkówkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki i wsypujemy przyprawę do mięsa, mieszamy. Mięso przekładamy do miski i posypujemy przyprawą, dokładnie obtaczamy z każdej strony.
Odstawiamy na 2 godziny.
W międzyczasie obieramy cebulę i marchewki. Cebulę kroimy na mniejsze części, a marchewki myjemy i kroimy w talarki.
Do brytfanki przekładamy pokrojone warzywa i układamy na nich karkówkę, przykrywamy brytfankę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez1 godzinę. Po tym czasie zlewamy wytworzony płyn i jeszcze dopiekamy mięso przez 30 minut bez przykrycia.
Sos:
Do garnka wlewamy wodę, płyn od pieczenia z cebulą ( bez marchewki ), zagotowujemy. W 1/4 szklanki wody rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Na talerzu układamy pokrojoną karkówkę, obok kładziemy marchewkę i polewamy mięso przygotowanym sosem.
Odstawiamy na 2 godziny.
W międzyczasie obieramy cebulę i marchewki. Cebulę kroimy na mniejsze części, a marchewki myjemy i kroimy w talarki.
Do brytfanki przekładamy pokrojone warzywa i układamy na nich karkówkę, przykrywamy brytfankę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez1 godzinę. Po tym czasie zlewamy wytworzony płyn i jeszcze dopiekamy mięso przez 30 minut bez przykrycia.
Sos:
Do garnka wlewamy wodę, płyn od pieczenia z cebulą ( bez marchewki ), zagotowujemy. W 1/4 szklanki wody rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Na talerzu układamy pokrojoną karkówkę, obok kładziemy marchewkę i polewamy mięso przygotowanym sosem.