Sposób przygotowania:
Schab w sosie z patelniETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić o miski. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wlać sos sojowy, dosypać czosnku granulowanego, trochę ostrej papryki i pieprzu ziołowego. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Po tym czasie na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i cebulę i smażyć kilkanaście minut, mieszając co jakiś czas. Podlać pozostałą w misce marynatą i dusić ok. 30 minut.
Po tym czasie Dodać przecier pomidorowy, sos ostry do steków, przecisnąć ząbki czosnku i przyprawić solą, papryką słodką i majerankiem. Wymieszać i dusić jeszcze ok. 30 minut. W razie potrzeby dolać przecieru lub odrobinę wody żeby się nie przypalało.
Gotowy schab podać z ryżem lub chlebkiem pita i surówką.