Sposób przygotowania:
Czosnkowy schab
Schab myjemy, nacieramy solą, pieprzem, paprykami i czosnkiem granulowanym, mięso zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na noc.
Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy winem oraz bulionem, na wierzch przeciskamy czosnek oraz oprószamy paprykami.
Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny.
Przed koniec pieczenia odkrywamy naczynie by przyrumienić mięso.
Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy winem oraz bulionem, na wierzch przeciskamy czosnek oraz oprószamy paprykami.
Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny.
Przed koniec pieczenia odkrywamy naczynie by przyrumienić mięso.