renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Czosnkowy schab do chleba

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zdrowe i bez konserwantów mięsko do chleba

Czosnkowy schab do chleba Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czosnkowy schab do chleba

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy schab do chleba
Schab umyć i osuszyc a następnie natrzeć zmiażdzonym czosnkiem, pozostawić na ok 2 godziny. Przygotować ok. 2 litry zimnej wody, do której należy wrzucić wszystkie wyżej wymienione składniki, oczywiście oprócz mięsa, o mięso najpierw obwiązujemy sznurkiem i wrzucamy do zimnej zalewy i doprowadzmy do wrzenia, gotujemy przez ok. 5 minut i wyłączmy, pozostawiamy tak na 12 godzin, po tym czasie znów doprowadzmy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minuty i znów pozostawiamy do ochłodzenia ( ok. 10 godzin). Następnie wyciągamy mięsko schładzamy w lodówce i zajadamy w postaci plasterków z chlebkiem.
Czosnkowy schab do chleba
Mięso nacieramy zmiażdżonym czosnkiem.
Czosnkowy schab do chleba
Przygotowujemy zalewę z wody i przypraw.
Czosnkowy schab do chleba
Gotujemy mięso w zalewie i schłodzimy.

Tagi:

schab