allorene

allorene

Kucharz
[Przepisów: 12]

Czynaki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

danie na kilka dni

Czynaki

Składniki:

Czynaki

 

  • 1 kapusta
  • marchewka
  • ziemniaki pokrojone w kostkę
  • małe pulpeciki z mielonego mięsa
  • ogórki kiszone
  • majonez lub śmietana(wedle gustu)

Sposób przygotowania:

Czynaki
Kapustę i marchewkę zetrzeć i mocno ucisną z dodatkiem soli(jak ktoś lubi można dodać też cebulę).Układamy warstwami: Na dno naczynia kładziemy kapustę i mocno uciskamy,następnie ziemniaki a na to pulpeciki itd. ile warstw wyjdzie. Na wierzch posypać przyprawami,wlać olej i trochę śmietany. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 200 stopni i piec ok.godziny. Po wyjęciu z piekarnika posypać na wierzch pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym i polać wg. gustu jeszcze śmietaną lub majonezem.

Tagi:

mięso