kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Daktyle po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, słodki deser na podwieczorek...:)

Daktyle po królewsku

Składniki:

Daktyle po królewsku

 

  • 250 g daktyli
  • ubita bita śmietana (może być w spray`u)
  • 2 małe jabłka
  • garść różnych posiekanych orzechów (można kilka migdałów)
  • sok z cytryny i otarta z niej skórka
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Daktyle po królewsku
Daktyle pokroić w cienkie paski. Jabłka obrać i usunąć z nich gniazda nasienne. POkroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny. Mieszankę wyłożyć do pucharków lub miseczek. Wycisnąć na to bitą śmietanę. Można dodać cukru jeśli będzie za mało słodkie. Po wierzchu posypać skórką otartą z cytryny. Smacznego!:-)