Sposób przygotowania:
Daktylowy torcik naleśnikowy
Do miski przelewamy mleko, wodę, jajka, olej oraz wsypujemy mąkę. Miksujemy ciasto ma gładko i odstawiamy na 30 minut. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki odstawiamy do ostygnięcia. Krem: do miski przekładamy stałą (białą) część mleczka kokosowego i ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy po łyżce kremu daktylowego i miksujemy do połączenia.
Na talerzu na przemian układamy po jednym naleśniku i smarujemy go łyżką kremu. Na ostatnim naleśniki rozsmarowujemy krem i ozdabiamy wiórkami kokosowymi.
Przepis na ok 12 sztuk naleśników (smażonych na średniej patelni).
Na talerzu na przemian układamy po jednym naleśniku i smarujemy go łyżką kremu. Na ostatnim naleśniki rozsmarowujemy krem i ozdabiamy wiórkami kokosowymi.
Przepis na ok 12 sztuk naleśników (smażonych na średniej patelni).
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dzięki