Sposób przygotowania:
Czekoladowo- dyniowy tort naleśnikowyETAP 1
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 2
Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzany olej i smażymy naleśniki z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Usmażone naleśniki studzimy.
ETAP 3
SER: Ser przekładamy do malaksera. Dokładamy do niego żółtka, cukier waniliowy i część cukru. Całość miksujemy.
Do wstępnie utartego sera dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy, jednocześnie doprawiając ser do smaku.
ETAP 4
Przestudzone naleśniki przekładamy powidłem i przygotowanym serem. Kolejno wykładamy naleśnik, powidło, ser, naleśnik, powidło, ser i tak do wyczerpania składników.
WYKOŃCZENIE: Śmietankę podgrzewamy. W ciepłej rozpuszczamy czekolady. Płynną czekoladą polewamy wierzch naleśnikowego tortu. Dodatkowo danie dekorujemy siekanymi orzechami.
Po zastygnięciu polewy tort podajemy.
gusia1000