Sposób przygotowania:
Dania meksykański rajETAP 1:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy.
4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy.
ETAP 3:
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia.
ETAP 4:
6. Na makaron wylewamy sos i układamy kotleciki.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.