Sposób przygotowania:
Pikantna wołowina po meksykańsku
Mięso wołowe płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, osączamy, kroimy na cienkie paski.Obsypujemy wszystkimi przyprawami, oraz dodajemy zmiażdżony przez praskę czosnek, mieszamy.Odstawiamy na całą noc do lodówki. W woku rozgrzewamy oliwę wrzucamy mięso i smażymy na silnym ogniu 3 minuty mieszając co chwilę.Wyjmujemy z woka na talerz.Na oliwie ze smażenia mięsa podsmażamy 3 minuty pokrojoną w piórka cebulę czerwoną oraz paprykę pokrojoną w paski, następnie wsypujemy mrożoną mieszankę meksykańską Hortex i dusimy około 10 minut bez przykrycia.Po tym czasie dodajemy pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty.Odstawiamy.Posypujemy szczypiorem z dymki. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni zawijamy w rulon.Podajemy z mieszanką z patelni.Jest to tylko dodatek który podkreśli smak. Nam smakowało prosto z patelni. Życzę smacznego!