Sposób przygotowania:
Kapuściane pizzerki z kurczakiemETAP 1:
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili.
ETAP 2:
3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry.
4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
ETAP 3:
6. Kapustę po usmażeniu układamy na żaroodpornym półmisku i nakładamy farsz mięsny.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy mięso.
8. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
9. Gotowe.
10. Smacznego.