Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kapustą, a la gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Powiedzmy, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nie ważna, ważne, że są pyszne.

Roladki z kapustą, a la gołąbki

Składniki:

Roladki z kapustą, a la gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kapustą, a la gołąbki

ETAP 1:

Roladki z kapustą

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.

2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.

3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.

ETAP 2:

Roladki z kapustą

4. Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.

5. Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.

ETAP 3:

Roladki z kapustą

6. Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

ETAP 4:

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego.