Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety mielone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię kapustę pod każdą postacią, za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście.

Kotlety mielone w kapuście

Składniki:

Kotlety mielone w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone w kapuście

ETAP 1:

Kotlety mielone w kapuście

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
4. Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Kotlety mielone w kapuście

5. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.

6. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.

7. Doprawiamy Vegetą oraz octem.

8. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.

ETAP 3:

9. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.

10. Danie gotowe.

11. Smacznego.