Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w kapuścieETAP 1:
 
1.	Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2.	Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3.	Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
4.	Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
 
5.	Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
6.	Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
7.	Doprawiamy Vegetą oraz octem.
8.	Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
ETAP 3:
9.	Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
10.	Danie gotowe.
11.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
