marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Danie azjatyckie z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Makaron zalać wrzątkiem i zagotować.Grzyby ugotować,fasolkę również z ok.7 min.,odsączyć.Cebulę pokroić.podsmażyć całość+mięso.Doprawić.

Danie azjatyckie z grzybami.

Składniki:

Danie azjatyckie z grzybami.

 

  • 30 dag.makaronu ryżowego,
  • 20 dag.polędwicy wołowej,
  • 10 dag.orzeszków nerkowca,
  • 4 dymki,
  • 25 dag.fasolki szparagowej,
  • 10 dag.grzybków shitake lub mun,
  • 4 łyżki oleju arachidowego,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • łyżeczka soli.
  • sos chilli słodko-kwaśny lub pikantny.

Sposób przygotowania:

Danie azjatyckie z grzybami.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i zagotować.Zdjąć z ognia i odcedzić.Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z 7 min.wyjąć i osączyć.Ugotować grzyby.Na oleju podsmażyć orzechy nerkowca i fasolkę,następnie dodać pokrojone grzyby,kawałki polędwice oraz cebulki dymki.Podsmażyć,zalać sosem sojowym,zagrzać.Wymieszać z makaronem.Dosmaczyć sosami
chińskimi o dowolnych smakach-albo łagodnym słodko-kwaśnym
lub pikantnym.