Sposób przygotowania:
Danie chinskie Mimi (na dwie porcje)
Na poczatek marynujemy mieso. Mieso kroimy w kostke lub paski (jak kto woli). Nastepnie do kurczaka dodajemy 3 lyzki oliwy z oliwek, 3 lyzki sosu sojowego i reszte przypraw, ich ilosc zalezy od naszego gustu i od intensywnosci jaka chcemy uzyskac. Nie uzylam soli, bo sos sojowy jest sam w sobie bardzo slony.
Mieso pozostawiamy w marynacie na minimum godzine.
Nastepnie mieso i pokrojone w kostke por, papryke i cebuje wrzucamy na rozgrzana patelnie i smazymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Mozemy dodac odrobine wody jesli chcemy uzyskac sos.
Gdy mieso bedzie gotowe i warzywa miekkie podajemy razem z ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu ryzem.
Smacznego :)
Mieso pozostawiamy w marynacie na minimum godzine.
Nastepnie mieso i pokrojone w kostke por, papryke i cebuje wrzucamy na rozgrzana patelnie i smazymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Mozemy dodac odrobine wody jesli chcemy uzyskac sos.
Gdy mieso bedzie gotowe i warzywa miekkie podajemy razem z ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu ryzem.
Smacznego :)
Sarenka
MIUCCIA
Gratuluje straty czasu na pisanie tego komentarza. Nie wiem za bardzo o co chodzi, ale jesli (?) nie dalam ci 5 gwiazdek, to radze zastanowic sie na soba i nauczyc sie skromnosci.
pacpaw
robertjankopp
MIUCCIA
evita0007