Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z dodatkiem burakówETAP 1:
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do garnka, na dno wlewamy wodę i oliwę.
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w kostkę, dodajemy do kapusty.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i razem z porem siekamy.
ETAP 3:
Marchewkę i buraka obieramy. Oba warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa dusimy pod przykryciem mieszjąc co jakiś czas do momentu, aż będą miękkie.
ETAP 4:
Do miękkich warzyw dodajemy pokrojoną wędlinę. Mieszamy. Dusimy naa wolnym ogniu ok 10 minut.
ETAP 5:
Na koniec danie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dodajemy koncentart pomidorowy. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.