Sposób przygotowania:
Danie z aromatem czosnku
Przepis dla 3 osób: Piersi z kurczaka natrzeć pieprzem i czosnkiem granulowanym i odłożyć na chwilę do lodówki. Suszone liście czosnku niedźwiedziego zalać litrem wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Makaron ryżowy wkładamy do garnka i przez sitko wlewamy na makaron 3 szklanki naparu z liści czosnku niedźwiedziego. Makaron trzymamy pod przykryciem od 3 do 5 minut. Odsączamy. Jedną szklankę naparu wlewamy przez sitko do małego garnka, wkładamy piersi z kurczaka i wstawiamy na mały ogień. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Brokuły wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 5 minut. Ząbki czosnku obieramy i wyciskamy praską prosto do kefiru. Mieszamy dokładnie czosnek z kefirem. Odsączony makaron nakładamy na talerze i posypujemy każdą porcję 2 łyżeczkami dyni. Następnie nakładamy brokuły i polewamy je sosem kefirowo-czosnkowym. Sos posypujemy łyżeczką płatków migdałowych. Na końcu nakładamy pierś z kurczaka. Smacznego!
msewka
montajka
misia53
pigwa
Ja kupuję w sklepie z ekologiczną żywnością.
SmakoMyk
SmakoMyk