Sposób przygotowania:
Danie z poledwicą wieprzową i cebulą
Poledwice oczyszczam z blonek i kroję na plastry grubości 2-3 cm po czym rozbijam je lekko dłonią. Przyprawiam kazdy plaster szczyptą wegety lub soli, pieprzem i papryką. Obtaczam w mące każdy plaster i smażę na oleju z obu stron na złoto. Na drugiej patelni rozgrzewam olej i dodaję pokrojoną w piórka cebulę, dodaję do niej usmażone polędwiczki i duszę do miękkości cebuli. Ziemniaki obieram i gotuje w osolonej wodzie ok 3o minut. Kapustę pekińska szatkuję na drobne paseczki. Pomarańcz obieram ze skórki i kroję na kosteczki, dodaje do kapusty. Cukier mieszam z sokiem z cytryny i dodaje do kapusty, mieszam. Podaje rozgniecione ziemniaki, polędwiczki z cebulą duszoną i kapustę z pomarańczą polaną sosem.