Sposób przygotowania:
Danie z Polesia
Przygotowanie:
Dużą główkę białej kapusty sparzyć,poszatkować ostrym nożem na paski.Kłaść partiami na łyżkę smalcu.Smażyć,mieszając od czasu do czasu.Z pozostałego tłuszczu usmażyć mięso z posiekaną wcześniej cebulą.Makaron gotować według przepisu na opakowaniu.Wymieszać dokładnie z mięsem i kapustą.Wedle uznania dodać sól,pieprz,przyprawy.
Dużą główkę białej kapusty sparzyć,poszatkować ostrym nożem na paski.Kłaść partiami na łyżkę smalcu.Smażyć,mieszając od czasu do czasu.Z pozostałego tłuszczu usmażyć mięso z posiekaną wcześniej cebulą.Makaron gotować według przepisu na opakowaniu.Wymieszać dokładnie z mięsem i kapustą.Wedle uznania dodać sól,pieprz,przyprawy.