Danie z Polesia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne danie na jesienne dni

Danie z Polesia

Składniki:

Danie z Polesia

 

  • Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa
  • główka kapusty białej
  • duża cebula
  • 400 g makaronu
  • 2 łyżki smalcu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Danie z Polesia
Przygotowanie:
Dużą główkę białej kapusty sparzyć,poszatkować ostrym nożem na paski.Kłaść partiami na łyżkę smalcu.Smażyć,mieszając od czasu do czasu.Z pozostałego tłuszczu usmażyć mięso z posiekaną wcześniej cebulą.Makaron gotować według przepisu na opakowaniu.Wymieszać dokładnie z mięsem i kapustą.Wedle uznania dodać sól,pieprz,przyprawy.

Tagi:

mięso makaron