aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Delicja wiśniowo - kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Cisto na zimno stworzone przeze mnie specjalnie na urodziny bratanka :)

Delicja wiśniowo - kokosowa

Składniki:

Delicja wiśniowo - kokosowa

 

  • 1 paczka wiśniowych delicji
  • 2 wiśniowe galaretki
  • spód tortowy
  • wiórki kokosowe
  • cukier puder
  • trochę rumu
  • żelatyna
  • serek Tiramisu (np. D. Oetkera)

Sposób przygotowania:

Delicja wiśniowo - kokosowa
1. Zmiksuj serek Tiramisu z rozpuszczoną żelatyną, wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. 2. Włóż gazetę pomiędzy tortownicę a biszkopt do samej góry. 3. Wyłóż masę na spód tortowy znajdujący się w tortownicy. 4. Wlej rum do miseczki. Zamocz w nim delicje. 5. Zamoczone delicje ułóż na masie ciasta. 6. Wylej rozpuszczone, ostudzone galaretki, tak, by zakryły delicje. 7. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.