lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Delikatna babka z dodatkiem kardamonu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pachnie zachęca do spróbowania .

Delikatna babka z dodatkiem kardamonu

Składniki:

Delikatna babka z dodatkiem kardamonu

 

 

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • cukier 200 gram
  • 20 gram cukru waniliowego z prawdziwa wanilią

 

  • 4 jaja

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatna babka z dodatkiem kardamonu
1. Formę do babki prostokątną smarujemy masłem i obsypujemy mąką. 2. masło ucieramy z jajami i cukrami. 3. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kardamonem . 4. Ucierając dodajemy mleko . 5. Kiedy mamy już utarte ciasto dodajemy sok z cytryny na samym końcu. 6. Przekładamy ciasto do formy prostokątnej i pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się nie klei i wyciągamy 7. Posypujemy cukrem pudrem.