iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Delikatna pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wspaniale pasuje na śniadanie, ale i na kolację. Na każda przystawkę, krakersy, warzywa no i podstawa świeżutkie pieczywo. Smaczna delikatna i tylko z 3 składników.

Delikatna pasta jajeczna

Składniki:

Delikatna pasta jajeczna

 

 

  • 1 serek śmietanowy Almette

 

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatna pasta jajeczna
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. 7 min od zagotowania wody.

Po ugotowaniu zalewamy je zimną wodą.  Zimne jajka obieramy i drobno siekamy.

Do posiekanych jajek dodajemy serek śniadaniowy i łyżkę śmietany. Dobrze mieszamy, soląc do smaku.

Dla koloru dodajemy kurkumę. Jeszcze raz mieszamy i chłodzimy.