Sposób przygotowania:
Delikatna zupka brokułowa
Mięso myjemy i wrzucamy na wrzątek, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, oraz sól, pieprz i Vegetę. Gotujemy do miękkości mięsa. W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por drobno kroimy. Warzywa dorzucamy do zupy i gotujemy 5 minut. W tym czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki. Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Do zupy dorzucamy ziemniaki i brokuła. Gotujemy aż będą miękkie. W kubku rozrabiamy mąkę z wodą na gładką masę. Zabielamy mąką naszą zupkę. Doprawiamy jeszcze do smaku i gotujemy ok. 3 minuty. Na koniec można dorzucić troszkę posiekanego koperku. Zupkę podajemy na gorąco.