betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Delikatne serowe rożki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie serowe rożki, doskonałe do kawki, herbatki i nie tylko. Kruche i bardzo mięciuktkie.

Delikatne serowe rożki

Składniki:

Delikatne serowe rożki

 

 

  • powidła lub dżem

 

Sposób przygotowania:

Delikatne serowe rożki
Margarynę, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce. Następnie rozwałkować, pokroić na prostokąty lub kwadraty, na każdym położyć trochę dżemu lub gęstych powideł. Uformować rożki i piec w temp. 180 st.C – ok. 20-25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

Tagi:

sery ser