Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy z budyniem bananowymETAP 1:
składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do spienienia, białości, z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy dodać jogurty, wsypać budynie bananowe, kaszę manną, rodzynki i mikserem krótko połączyć składniki.
ETAP 3:
Forma silikonowa 25x25 cm i 24x12 cm, na dnie rozłożyć całe herbatniki, resztę pokruszyć na kawałki, do form przełożyć masę jogurtową, wierzch posypać herbatnikami i delikatnie przycisnąć do wierzchu.
ETAP 4:
W nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół piec około 45 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić.
ETAP 5:
Polewę czekoladową stopić wg opisu na opakowaniu i polać wierzch serników, zostawić do zastygnięcia polewy.
cherry