Sposób przygotowania:
Delikatny krem szparagowo-ziemniaczany z curryETAP 1:
Cebulę drobno poszatkować. W garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Zeszklić ją. Pietruszkę i selera obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do garnka i podsmażyć około 2 minuty.
ETAP 2:
W między czasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka i smażyć kolejne 3-4 minuty. Gdy ziemniaki zbyt mocno będą przywierać do dna garnka, wlać wodę.
ETAP 3:
Przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Szparagi obrać i pokroić na kawałki o grubości około 1,5 cm. Warzywa przełożyć do garnka, dodać sól i curry. Gotować do miękkości. Gotową zupę zdjąć z ognia, wlać mleko i dobrze wymieszać. Zblendować. Podawać z posiekaną natką. Smacznego!