SUPERPRZEPIS

Krem szparagowo-szpinakowy

  • 9
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Krem szparagowo-szpinakowy Więcej zdjęć (5)

Wiosenna zupa krem na "sz" czyli szparagowo-szpinakowa, dwa w jednym. Polecam ją także, bo jest zdrowa.

Składniki:

Krem szparagowo-szpinakowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem szparagowo-szpinakowy
1. Szparagi dokładnie obrać. Ugotować w osolonej wodzie, razem z ziemniakami pokrojonymi na kawałki. Po ugotowaniu odłożyć połowę ziemniaków, które później zostaną dodane do kremu szpinakowego. Szparagi zmiksować z ziemniakami, dolać bulion warzywny. Chwilę gotować. 


2. Szpinak dokładnie umyć, dodać ugotowane ziemniaki i zmiksować. Dodać bulion oraz sprasowany czosnek. Chwilę gotować. Krem szparagowo-szpinakowy podać razem, z serem złocistym i kawałkami szparagów.
Krem szparagowo-szpinakowy
Szpinak świeży i szparagi biale obrane dokładnie
Krem szparagowo-szpinakowy
Szparagi ugotowane gotowe do zblenderowania
Krem szparagowo-szpinakowy
Ziemniaki pokrojone na kawałki ugotowane
Krem szparagowo-szpinakowy
Krem szpinakowy gotowy do podania razem z kremem szparagowym