Sposób przygotowania:
Krem szparagowo-szpinakowy
1. Szparagi dokładnie obrać. Ugotować w osolonej wodzie, razem z ziemniakami pokrojonymi na kawałki. Po ugotowaniu odłożyć połowę ziemniaków, które później zostaną dodane do kremu szpinakowego. Szparagi zmiksować z ziemniakami, dolać bulion warzywny. Chwilę gotować.
2. Szpinak dokładnie umyć, dodać ugotowane ziemniaki i zmiksować. Dodać bulion oraz sprasowany czosnek. Chwilę gotować. Krem szparagowo-szpinakowy podać razem, z serem złocistym i kawałkami szparagów.
2. Szpinak dokładnie umyć, dodać ugotowane ziemniaki i zmiksować. Dodać bulion oraz sprasowany czosnek. Chwilę gotować. Krem szparagowo-szpinakowy podać razem, z serem złocistym i kawałkami szparagów.
zbysiowa
zewa
Netka
mysza75
gosia56
edytaha
darmiona
kołczu
doowa
A cóż to za słowo blenderować?
Jakiś słowotwór, może wystarczy zmiksować?